İnan'a destek: 'Derhal serbest bırakın'

8/27/2010

İHD İzmir Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Barış İçin Vicdani Ret İnisiyatifi, vicdani/total retçi İnan Suver’in yanında olduklarını açıkladı. İnan’ın avukatlarından Hülya Üçpınar, Süver’in tutuklanmasının ‘hukuksuzluk’ olduğunu belirterek, bu hafta içinde AİHM’e başvuracaklarını söyledi. Açıklamaya Anarşist Perspektif İzmir, SGD, Amargi İzmir, İHD, ÇHD, THİV ve Ege 78’liler Derneği destek verdi.

Basına ve Kamuoyuna;

5 Ağustos Perşembe günü evine gelen polisler tarafından göz altına alınıp ertesi gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kasımpaşa Askeri Cezaevine gönderilen vicdani/total retçi arkadaşımız İnan Süver, 24 Ağustos gece saat 01.00’de İzmir’e sevk edildi. Aynı gün çıkarıldığı askeri mahkemede tutuklanıp 2003 yılında 120 gün boyunca aralıksız işkence gördüğü Şirinyer Askeri Cezaevine götürüldü.

Bugüne kadar eline silah almamış ve almamakta kararlı olan İnan, öldürmeyi öğrenmeyi reddederek suç işlemiş olamaz.

Bireyin iradesini gasp etmek için vicdani retçiler üzerinde ruhsal ve fiziksel baskı kuran, birer işkencehaneye dönüşen askeri mekanizmanın her türlü mekanının yanı sıra dışarıda da sivil ölümler yaşatan, kendi çürümüşlüğünü vicdani retçilere verdiği çürük raporlarının arkasına saklamaya çabalayan devlet ve onun çarpık ideolojisi militarizm, aslında suç işleyenin kendisi olduğunu bilmelidir.

Militarist yapı İnan’ın ve İnan gibi düşünenlerin kararlı tutumundan çekinmelidir. Devlet ölmeyi ve öldürmeyi emrettikçe bilmelidir ki ölmeyi ve öldürmeyi reddedenler de olacaktır. Bu konuda İnan arkadaşımızın ‘’ …Ben vicdani ret hakkı diye bir bilgiye sahip oldum. Onu kullanıyorum. Bilin ki ben bu devletin düşmanıyım ve şunu da bilin size karşı da olsa, silah almayacağım. Bu yazdıklarım size birer mermi gibi işleyeceğini biliyorum çünkü öldürmektense ölmeyi tercih ediyorum. Ben buradayım, buyurun...’’sözleri İnan’ın kararlı tutumunun göstergesidir.

İnan, militarizmin nesnesi olmaya direndiği, savaşa dur dediği için ve Kürt kimliği nedeniyle bugün cezaevindedir. Savaş ve şiddet karşıtlığının en somut ifade biçimi olan vicdani/total retçi olduğu için cezaevindedir. “Savaşın insan kaynaklarının kurutulmasına” yardımcı olduğundan dolayı cezaevindedir.

Bizler; varlığını kan, nefret ve tecavüzlerden alan savaş politikalarını yürüten devletin uyguladığı bu zorbalık biçimini reddeden ve sorgulayan bu tavrın destekleyicileri olma yükümlülüğünü kendimizde hissediyoruz. Bu yapı sorgulandıkça, ordunun ve militarizmin toplumu içerisine soktuğu paranoyaklığı, şiddetin ve tahakkümün ordu ile nasıl topluma alttan alta işlendiğini görebiliriz.

Vicdani/total retçi İnan arkadaşımızın yanındayız.

Tüm kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Vicdani/total retçi İnan Süver derhal serbest bırakılmalıdır.

Barış İçin Vicdani Ret İnisiyatifi

Ups İşçilerinin Direnişinde 101. Gün

8/04/2010


UPS işçilerinin direnişi 101. gününe ulaşırken, son süreçte İzmir'de 7 işçi daha işten atıldı. İşten atılan işçilerin sayısı İzmir'de 25'e ulaştı. UPS Konak aktarma şubesi, patronları tarafından sendikadan istifa etmeye zorlanan ve istifa ettirilemeyince, yine patronları tarafından bu şubedeki bütün işçilerin işten atılmasından dolayı kapatıldı.


Direnişin 101. günü sabahında, direniş yerindeki dövizlerin, bayrakların ve pankartın 'Çevreyi kirletiyor' bahanesiyle gece T.C Devleti'nin Bornova Belediyesi tarafından kaldırılması; işçilere, devletin de UPS yönetiminin direnişi kırmak için yaptığı saçma uygulamalara seyirci kalmayacağını bir kez daha kanıtladı.


İşçiler bu çarşamba (101. gün) yaptıkları basın açıklamasında da ilk günkü gibi kararlı olduklarını ve zafere ulaşıncaya kadar bu kararlılıklarını sürdüreceklerini dile getirdiler. Haluk Ündeğer'i, Avrupa medyasında söylediği :"İşten atılanlar UPS işçisi değil, sözleşmesi biten taşeron işçilerdir." yalanına son vermesi konusunda uyardılar.

Ayrıca işçiler her çarşamba Bornova sanayide yaptıkları basın açıklamasını artık cumartesi günleri yapacaklarını duyurdular ve 07/08/2010 saat 14.00'da Konak eski Sümerbank önünde yapacakları basın açıklaması için herkesi dayanışmaya çağırdılar.