Mülksüzler Radyo İzmir'de

1/18/2011

Kapitalist tekellerin ve iktidarın kültürünü yayan ve beyin didikleyen medyaya karşı Mülksüzler Radyo tekrar yayında. Sistemin görünmez kıldığını, ötelediğini görünür kılan ve sokağın ritmini tutan Mülksüzler Radyo, yeniden başladığı programlarıyla oldukça dikkat çekeceğe benziyor.

Ege Üniversitesi’nde Mülksüzler Radyo aktivistlerinin açmış olduğu interaktif tanıtım masası üniversite öğrencileri tarafında ilgiyle karşılandı. Dinleyiciyi, dinleyici olma konumundan çıkarıp programın öznesi haline getiren yapısıyla Mülksüzler Radyo, bünyesinde farklı birçok konuyu ele alıp buna ilişkin alternatif çözümler yaratıyor. Özellikle Salı günleri yayınlanan EZ KURMANCI FER DIBIM (KÜRTÇE ÖĞRENİYORUM) programı, üniversitede oluşan ilginin başını çekiyor.

Mülksüzler Radyo’nun İzmir’deki aktivistleri cumartesi günleri yayınladıkları ÖTEKİZMİR programıyla, İzmir’in bilinmeyen yüzünü görünür kılmaya çalışırken yerelliğiyle radyonun otonom yapısını güçlendirmeye çalışıyor.

Mülksüzler Radyo’da hangi gün, hangi saat, hangi program:

Pazartesi:

20:00 – 22:00 PATİKA
Hepimizin hayatında bir patika vardır

22:00 – 24:00 60 DAKİKA
Yalnızlık karşı-devrimcidir!

Salı:

20:00 – 22:00 ANSIZIN GELEN
Sesimiz birilerini rahatsız edebilir

22:00 – 23:00 EZ KURMANCI FER DIBIM (KÜRTÇE ÖĞRENİYORUM)
Her hafta sohbet biçiminde işlenecek konularla Kürtçeyi kısa zamanda anlar ve konuşur olabilirsiniz.

23:00 – 24:00 SESLE SİNEMA

Filmlerle, filmlerin müzikleri

24:00 – 02:00 HAYALBAZ

Sanat olayları ve misafiri bol bir program

Çarşamba:

22:00 – 23:00 ÖDÜNÇ (KAYITLAR)
Anarşist hareketin mücadele tarihine bir ses yolculuğu

Perşembe:

22:00 – 24:00 KULAK MİSAFİRİ
Duyduk duymadık demeden

Cuma:

22:00 – 23:00 EZ KURMANCI FER DIBIM (KÜRTÇE ÖĞRENİYORUM) (Salı günkü programın tekrarı)
Her hafta sohbet biçiminde işlenecek konularla Kürtçeyi kısa zamanda anlar ve konuşur olabilirsiniz.


23:00 – 24:00 KARMAŞA

Karmaşıklığın ötesinde sesler duymaya hazır olun

Cumartesi:

20:00 – 21:00 ÖTEKİZMİR
İzmir’in bilinmeyen gündemi

21:00 – 22:00 BEN SANA TİYATROCU OLAMAZSIN DEMEDİM
Sanat ve hayat üzerine düşünceler dile getirilecek

22:00 – 23:00 DİRENİŞİN SESİ

Direnenlerin sesi

Pazar:

20:30 – 21:30 YALINAYAK
Kapatılma üzerine hikayeler

21:30 – 23:00 BAMTELİ
Sanat edebiyat ve müzik üzerine bir paylaşım

www.mulksuzler.net







İNAN SUVER'lere Özgürlük

1/15/2011


5 Ocak 2011’de Kütahya-Gediz Kapalı Cezaevine gönderilen vicdani retçi arkadaşımız İnan için, bugün Anarşist Perspektif İzmir ve Vicdani Retçi İnan Suver’le Dayanışma İnisiyatifi olarak düzenlediğimiz etkinlikle İnan’a kart ve mektup yolladık. Postane önüne bizden önce gelen polisler, ellerinde telsizleri postanenin güvenlik görevlileriyle konuşup bizlere psikolojik baskı uygularken; bizler, anti militaristler, savaş karşıtları, anarşistler olarak İnan’ın yalnız olmadığını ve hiçbir şekilde onu yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha haykırdık.

İnan’ı, beş ay boyunca eline silah almayı, ölmeyi ve öldürmeyi reddettiği için İzmir’de hapsetti devlet. Bu beş aylık süreçte arkadaşımız İnan, militarist zihniyetin yapı ve kurumlarının fiziksel ve psikolojik sayısız baskısına maruz kaldı; tecrit edildi, susturulmaya çalışıldı, hakaretlere maruz kaldı, zorla hastaneye sevk edildi, çürük raporu verildi, serbest kalmaması için hukuksal girdaplara sokuldu… İnan, tüm bu koşullar altında dahi geri adım atmadı.

5 Ocak 2011’de ise Kütahya-Gediz Kapalı Cezaevine gönderdiler vicdani retçi arkadaşımız İnan’ı. Kana susamış, savaş naraları atan bu yapı ve zihniyeti reddettiği için cezası sürüyor. Totaliter yapı ve onun sistemlerine “firar” ettiğinden kapatmaya devam ediyorlar İnan’ı. Arkadaşımızın firarı, vicdani bir tutum ve insani bir kararlılıktır.

Bizler, safını barıştan yana alanlar, katil devletin ahlakını ve yasalarını biliyoruz. Zulmünüzü görüyoruz efendiler. Bilin ki ölümü çağıran sesinizi asla gizleyemeyeceksiniz.