UPS Direnişinde 94. Gün

8/04/2010


UPS işçilerinin direnişi, her çarşamba yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla 94. günü geride bıraktı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemdeki işçiler, sloganlar ve pankartlarla fabrikanın kapısına dayandı, örgütlü duruşlarıyla bu direnişin sonunda zaferin kendilerinin olacağını söyleyip patronların işçi kıyımına daha fazla devam etmemelerini salık verdiler.

İçerdeki işçilerle direnişteki işçilerin bağlantısını demir levhalar kurarak engellemeye çalışan UPS İzmir yönetimi, bu tarz komik uygulamalarla bu örgütlü birlikteliğin önüne geçemeyeceğini bir kez daha gördü.

Yapılan basın açıklamasında işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını, şirketin işçi kıyımına son vermesini, çıkan işçiler yerine yeni işçiler alarak işçileri birbirine düşüren uygulamaların kaldırılmasını talep eden işçiler, talepleri kabul edilinceye kadar fabrikanın önünde direnişlerine devam edeceklerini belirttiler. Ve bu direnişin sonunda 'ya sendikanın gireceğini ya da kepenklerin ineceği' şiarını vurgulayıp eylemi alkışlarla sonlandırdılar.