İşçilerin Direnişi Sokakları Isıtıyor

12/14/2010

Taşeronlaşmaya karşı verdikleri mücadele sonucu işlerinden atılan ve 19 gündür direnişte olan İzmir Buca Belediye’sine bağlı Temizlik ve Park-Bahçe işçileri, bugün polisin ve zabıtanın saldırısına uğradı.

Buca Belediyesi önünde oturma eylemi yapan işçiler, bir günlük iş bırakma eylemiyle, CHP Buca İlçe binası işgaliyle, belediye önünde çektikleri halaylarla, gecenin soğuğuna aldırmadan sürdürdükleri direnişleriyle ve son olarak da bugün kurmak istedikleri direniş çadırıyla Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ve onun yardakçılarının çok sinirini bozmuş olsa gerek ki; bugün özel güvenlik birimlerinin, zabıtanın ve polisin saldırısına uğradılar.


Belediye önündeki direniş yerine çadır kurmak isteyen işçiler önce özel güvenlik birimlerinin ve zabıtanın fiziksel saldırısına maruz kaldı. Direniş alanındaki eşyaları da çadırlarıyla birlikte devletin kolluk kuvvetlerince gasp edilen işçiler, çevik kuvvet tarafından ablukaya alındı. İşçilerin ve onlarla dayanışmaya gelenlerin kararlı tutumuyla gözaltı yapılamadı. Ardından, yapılan saldırıda yaralananlar Şirinyer Karakolu’na suç duyurusunda bulunmak için giderlerken, direniş alanından bir grup da onlarla birlikte yola çıktı ve karakola kadar sloganlar ve pankart eşliğinde yüründü. Yürüyüş sırasında, ensesine aldığı telsiz darbesi sonucu yaralanan bir kişi baygınlık geçirdi. Karakoldan sağlık kontrolü için hastaneye götürülen işçiler daha sonra tekrar direniş alanına döndüler. İşçiler döndükleri gibi direniş çadırını kurdular. Ancak polisin yoğun baskısı sonucu toplanan işçi komitesinin aldığı kararla, direniş çadırının bugünlük kurulmasından vazgeçildi.



Belediye önünde direnen işçiler, direnişlerinin ilk gününden beri seslerini ısrarla yükseltiyorlar. Haklı oldukları ekmek kavgasından tek bir adım geri atmayacaklarını sergiledikleri duruşlarıyla gösteriyorlar. Kölece çalışma koşullarına karşı çıktıkları için, taşeronlaşmaya karşı mücadele ettikleri için işlerinden olan Buca Belediye’sine bağlı işçiler, seçim döneminde ağzından salyalar akıtarak onları kandıran belediye başkanının tüm düzenbazlığını her geçen gün daha fazla ifşa ediyor. Hem belediyeye hem de taşerona karşı verdikleri mücadeleyle direnişteki işçiler, direnişin ateşiyle Buca sokaklarını ısıtacağa benziyor…